Lüksemburg Konsolosluğu, Lüksemburg Vize Başvurusu

Lüksemburg Büyük Dukalığı’na seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları pasaportlarında geçerli Schengen vizesi bulunmadığı takdirde, Lüksemburg vizesi için başvuru yapmak zorundadır. Türkiye ikamet iznine sahip üçüncü ülke vatandaşları da Lüksemburg vizesi başvurularını Türkiye’den yapabilmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaportları olan Hususi (Yeşil) Pasaport, Hizmet (Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Kırmızı, Siyah) Pasaport hamili kişiler 180 günde 90 gün ile sınırlı olan Lüksemburg seyahatleri için Lüksemburg vizesi müracaat işlemlerinden muaf tutulmaktadır.

Lüksemburg (Schengen) Vizesi

Lüksemburg Büyük Dukalığı Schengen Bölgesi’ne üye ülkeler arasında yer almaktadır. Dolayısıyla kısa süreli seyahatler için yapılan Lüksemburg vizesi başvuruları aynı zamanda Schengen vizesi başvurusu sayılmaktadır. 

Lüksemburg’a turistik, ticari, aile-arkadaş ziyareti, transit geçiş amaçlarıyla yapılan kısa süreli seyahatler için Lüksemburg Schengen vizesi başvurusu yapılmalıdır. Lüksemburg Schengen vizesi ile Schengen Bölgesi’ne üye diğer ülkelere de seyahat etmek mümkündür. Ancak Schengen vizesi sahibi kişiler seyahatlerini vizesine başvuru yaptıkları ülkeden başlatmakla yükümlüdür. Lüksemburg Schengen vizesi hamiline 6 ay içinde 90 gün konaklama hakkı tanımaktadır. 

Lüksemburg Schengen vizesi ile Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’ye seyahat edilebilir. 

 

Lüksemburg vizesi için gerekli evraklar

Lüksemburg vizesi için başvuruda bulunacak kişilerin ibraz etmesi gereken temel evraklar aşağıdaki gibidir. Ancak Lüksemburg Konsolosluğu’nun gerekli gördüğü durumlarda ek evrak talebinde bulunabileceği unutulmamalıdır. 

Lüksemburg vizesi başvuru formu: Lüksemburg vizesi için ibraz edilecek vize başvuru formu eksiksiz ve doğru olarak doldurulup imzalanmalıdır. 

Pasaport: Lüksemburg vizesi işlemlerine müracaat edecek kişiler pasaportlarının 10 yıldan eski olmamasına, Lüksemburg seyahatinden sonra en az 6 ay geçerli olmasına ve pasaportta Lüksemburg vizesinin işlenmesi için en az 2 boş sayfa bulunmasına dikkat etmelidir. 

Seyahat sağlık sigortası: Lüksemburg vizesi için başvuruda bulunacak olan kişiler, Lüksemburg seyahatleri esnasında yaşanabilecek herhangi bir sağlık problemi yaşamaları durumuna karşın seyahat sürelerini kapsayan seyahat sağlık sigortası yaptırmalı ve sigorta poliçesini Lüksemburg vizesi başvurusu esnasında ibraz etmelidir. 

Mali evraklar: Lüksemburg vize işlemlerine müracaat eden kişiler, Lüksemburg seyahatleri esnasında masraflarının nasıl karşılanacağını ve seyahatlerinin bitiminde Türkiye’ye döneceklerini gösterir belgeler ibraz etmelidir. 

Fotoğraf: Lüksemburg vizesi için müracaat eden kişiler vize başvurusu esnasında Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış 2 adet biyometrik fotoğraf ibraz etmelidir. 

Lüksemburg vize ücreti

Lüksemburg Schengen vizesi başvurusunda bulunan kişiler, Lüksemburg vizesi harç bedeli olarak 60 Euro ödeme yaparlar. Ancak Lüksemburg konsolosluğu bazı durumlarda vize ücreti konusunda indirim uygulamakta ya da vize ücreti almamaktadır. 

Lüksemburg vizesi ücreti konusunda indirime tabi olan kişiler aşağıdaki gibidir;

-    Lüksemburg vizesi başvurularında 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklardan 35 Euro vize ücreti talep edilir. 

-    Rusya Federasyonu, Ukrayna, Eski Yugoslav Makedonya Cumhuriyeti (FYROM), Sırbistan, Karadağ, Bosna - Hersek, Arnavutluk, Moldova Cumhuriyeti ile Gürcistan uyruklu kişiler Lüksemburg vizesi başvurularında vize harç bedeli olarak 35 Euro ödeme yapar.  

Lüksemburg konsolosluğu tarafından Lüksemburg vizesi ücreti ödemesinden muaf tutulan kişiler aşağıdaki gibidir;

-    6 yaşın altındaki çocuklar Lüksemburg vizesi başvurularında Lüksemburg vizesi ücretinden muaf tutulur.

-    Lüksemburg’a araştırma veya eğitim gibi sebeplerle seyahat eden ilköğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve bu öğrencilere refakat eden öğretim görevlileri Lüksemburg vizesi ücretine tabi değildir. 

-    Üçüncü bir ülkenin vatandaşı olup Lüksemburg’a bilimsel araştırmak yapmak üzere seyahat eden araştırmacılar Lüksemburg vizesi ücreti ödemezler. 

-    Kar amacı gütmeyen örgütler tarafından düzenlenen konferans, seminer, spor aktivitesi gibi etkinliklere katılmak üzere seyahat eden bu kuruluşların 25 yaşından küçük üyeleri Lüksemburg vizesi için vize ücreti ödemezler. 

-    Beraber seyahat eden ya da seyahatleri esnasında bir araya gelecek olan AB, Norveç, İzlanda, Lihtenştayn ve İsviçre vatandaşlarının akrabaları Lüksemburg vizesi ücretine tabi tutulmazlar. 

Önemli Not: Lüksemburg vize ücreti olarak tabir edilen ücretler yalnızca Lüksemburg Konsolosluğu’na ödenecek olan vize harç bedelidir. Lüksemburg vizesi başvuruları esnasında çıkabilecek kargo, biyometri ödemeleri ya da aracı kurumlara ödenen hizmet bedeli gibi ücretler vize harç bedeline dahil değildir. 

Lüksemburg vizesi başvuru

Lüksemburg’a seyahat etmek isteyen kişiler, Lüksemburg vizesi başvurularını Lüksemburg Konsolosluğu ya da Lüksemburg Büyükelçiliği’ne yapabilmektedir. Ancak kısa süreli Lüksemburg vizesi (Lüksemburg Schengen vizesi) için doğrudan yapılan başvurular istisnai durumlar dışında, konsolosluk tarafından alınmamaktadır. 

Kısa süreli Lüksemburg vizesi başvuruları, Lüksemburg Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ile Turizm/Seyahat Acentelerine yapılabilir. Ancak Lüksemburg vizesi başvurusu ne şekilde yapılırsa yapılsın vize başvurusu ile ilgili karar yetkisi yalnızca Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği’ndedir. Aracı kurumların vize işlem süreci konusunda karar verme yetkisi bulunmamaktadır. 

Lüksemburg vizesi işlem süresi

Lüksemburg vizesi için yapılan başvurular konsolosluk tarafından 15 günlük süre içerisinde değerlendirilip sonuçlandırılmaktadır. Lüksemburg vizesi başvurusunda bulunacak kişiler seyahatlerini planladıkları tarihte yapabilmek için Lüksemburg vizesi başvuru işlemlerini olabildiğince erken tarihte yapmalıdır. 

Lüksemburg Konsolosluğu Türkiye ve Lüksemburg resmi tatil günlerinde hizmet vermemektedir. Resmi tatil dönemlerine denk gelen Lüksemburg vizesi başvuru işlemleri normalden daha uzun zaman almaktadır. Bu nedenle, Lüksemburg vizesi başvurusunda bulunan kişiler başvurularının resmi tatil dönemlerine denk gelip gelmediğine dikkat etmelidir. 

Duyurular

Consultation for Luxembourg

Consultation for Luxembourg, bir Knight SP ailesi üyesidir. Consultation for Luxembourg; Türkiye’ de bulunan Lüksemburg Konsoloslukları, Büyük...
2023-08-11 10:56:36

2021 Lüksemburg Konsolosluğu Tatil Günleri

2021 Yılı Lüksemburg Konsolosluğu tatil Günleri Lüksemburg Konsolosluğu ve Türkiye Temsilcilikleri aşağıda bulunan, Lüksemburg resmi ta...
2023-08-11 10:52:48

Türkiye olmadan enerji tedariği güvenli olmaz

Lüksemburg Dış Ticaret Bakanı Krecke, Avrupa’nın enerji tedarikinde Türkiye gibi güvenilir bir ülkeye ihtiyaç duyduğunu söyleyerek “Tü...
2020-11-28 15:18:40

Lüksemburg Konsolosluğu Resmi Tatil Bildirgesi

Lüksemburg Başkonsolosluğu ve Lüksemburg Ankara Büyükelçiliği’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi tatil günü olan 29 Ekim Cumhuri...
2020-10-25 06:34:06
Tüm Duyurular